חנוכה חנוכה חג יפה כל כך: נכדים לביבות ואור גדול :

ויוי 25

Well-known member
המלצה חמה להכנת לביבות תפוחי אדמה נהדרות אפויות בתנור,
ומתאימות גם למי שאלרגי לאכילת ביצים או נמנע קמח :
פשוט להכנה ומאוד טעים!!!
תכינו עם הנכדים וההנאה מובטחת.

יש להכין מראש תבנית -אפיה עם ניר אפיה משומן .

המתכון ללביבות תפו"א מעולות לאפיה בתנור: ( להכנת -13 לביבות)
דרושים להכנה 3 מצרכים בלבד והם : 5 תפו"א בגודל בינוני, בצל אחד קטן קצוץ דק, וכפית גדושה מלח.
ההכנה:
1 תפוח - אדמה בינוני לבשל בסיר- קטן עם מים עד שהוא מתרכך, ולהוציא מהסיר ולמעוך היטב במזלג.
לאחר מכן, 4 תפו"א בגודל בינוני (לא מבושלים,) - לגרד במגרדת מעבד -המזון ,או בפומפייה,
להניח במסננת ולסחוט בידיים היטב את הנוזלים..
- מעבירים את תפוחי -האדמה הסחוטים לקערה, ומערבבים לתוכם את התפו"א המבושל והמעוך,
לערבב היטב עד שהכול ביחד מתאחד .
בשלב זה , מחממים את תנור האפיה ל -180 מעלות חום.
לוקחים בצל קטן , קוצצים דק ומטגנים במחבת עם 2 כפות שמן- זית, ולהשגיח עד להזהבה קלה, ולהוסיפו לתוך קערת- התפו"א.
להוסיף כפית גדושה מלח ,לערבב בקערה הכול ביחד .
ליצור צורת לביבות בידיים מעט רטובות ,ולסדר בתבנית זה ליד זה.
ולזכור לשתף את הנכדים בחווית ההכנה.
זמן האפייה:
לאפות בתנור- אפיה שחומם מראש 180 מעלות ,
כ-30-40 דקות ,עד שמתקבל גוון מוזהב, ולהפוך לצד השני ,לעוד 15 דקות עד להזהבה יפה.

טיפ. כדאי לבשל את תפו"א הבודד ערב מראש, ולשמור במקרר,
ולמחרת נותר רק למעוך אותו ולערבב עם שאר המצרכים.

חג -חנוכה -שמח!

אגב, הנכד החמוד שלנו שכבר יודע לקרוא ,שאל אותי:
"איך זוכרים את התאריך העברי של חג-החנוכה" ?
התשובה היא: לפי 2 האותיות האחרונות במילה ח נ ו כה :
שזהו התאריך: כ"ה בחודש כסלו.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה