טיפים

ayala26

New member
אז ככה

זה התחיל כשהם הגיעו ודבר ראשון בחיוך ערמומי אמרו "אה.... את המלצרית שלנו היום... מסכנה" אבל אז עוד לא ידעתי מה הולך להגיע.. ראש השולחן היתה אישה אחת המגעילות שנתקלתי בחיי והיא זו שדחפה את כל השאר להתלונן. הם היו בערך 20 אנשים קרובי משפחה, אחים דודים וילדים. היא בקשה קפה הפוך חזק חזק חזק מאוד ובעוד אני לוקחת את שאר ההזמנה היא צועקת לי 10 פעמים תוך כדי "אבל שיהיה חזק!!" כמובן, לא יכולתי להביא את כל ההזמנה. כל פעם שהבאתי עוד 5 כוסות קפה האחרים התלוננו איפה הקפה שלהם ("אז עוד צחקתי ואמרתי שאני מצטערת אבל אין לי כיסים..) זאת עם הקפה החזק התלוננה שהקפה חזק מדי. הבאתי לה תוספת חלב. היא שפכה את כל החלב לבפנים. עכשיו הקפה היה חלש מדי. כמובן שמיד אחריה הנשים האחרות באותו שולחן גם גילו פתאום שהקפה חזק\חלש מדי. הבאתי לה תוספת קפה. מישהי רצתה מים. הבאתי לה מים - אחרת נזכרה שהיא גם רוצה מים. הבאתי לה מים - עוד אחת נזכרה שהיא רוצה מים... המילקשייק לא סמיך. הסלט הרטיב את הטוסט. את כל התלונות והבקשות הנ"ל הם צעקו לי ממרחק כשלקחתי הזמנה משולחן אחר ובקושי יכולתי להתרכז כשברקע צעקות "מלצרית! מלצרית!" ואני מסמנת להם שעוד שניה אני איתם והם ממשיכים "מלצרית! מלצרית!" הבוסית שלי החליטה שאני לא יכולה לקחת עוד הזמנות עד שהם לא הולכים ושמלצריות אחרות יקחו את יתר השולחנות וככה הפסדתי עבודה נוספת ונורמלית. בסוף כשהם רצו לשלם הם התחילו לזרוק עלי את הכסף כל אחד בנפרד, זה על הטוסט וזה על קפה ושוקו וזה על התה והמילקשיק ככה בלאגן שלם. בסוף היה חסר על קפה אחד בגלל שהם גם התחילו להתפזר לא באותו זמן ומישהי אחת הלכה ושכחה שהיא שתתה 2 כוסות קפה והשאירה לאחרים כסף על קפה אחד והם לא רצו לשלם!! כבר הייתי על סף התמוטטות עצבים מהם עד שהיחיד הנורמלי בשולחן שם הלך אחרי למטבח ונתן לי כסף על הקפה החסר.. המקום נראה כמו אחרי מלחמה!! מיותר לציין שמאחר שכל אחד שילם בדיוק על מה שהוא הזמין הם בקושי השאירו טיפ ומכיוון שלא היו לי שלחנות אחרים יצא ששעתיים עבדתי בהתנדבות. אחר כך ישבתי ליד המחסן שלנו כמה דקות לעשן סיגריה ולהרגע וחזרתי עם כוחות מחודשים כי אכן הלקוחות האחרים לא אשמים... שבוע לאחר מכן הם הגיעו שוב והמלצרית האחרת שהיתה איתי התעלמה מהם אז לא היתה לי ברירה אבל אחרי 5 דקות הם התחילו שוב עם התלונות שלהם שהלכתי לבוסית שלי והודעתי לה שאני לא מוכנה בשום אופן לשרת אותם. אז היא שרתה אותם בעצמה ולה משום מה... הם לא התלוננו כל כך הרבה...
 

ayala26

New member
כרגע לא עובדת

אבל כשעבדתי זה היה בבית קפה במדרחוב בראשון. רוב האנשים אולי 85%-90% מהם היו קבועים ורובם קראו לי בשמי הפרטי. בניגוד לפסטמונת, האנשים שהגיעו אלינו לא בקשו להשאר אנונימיים. היו אצלנו הרבה פנסיונרים שהגיעו לבדם ואם המלצרית לא דברה איתם לא היה להם עם מי לדבר. הם אכן בקשו (מעצם הגעתם) יחס אישי בניגוד לקביעות שפסטמונת קבעה עלי שאני לא מקצועית ולא מכבדת את מקצועי, ההפך הנכון. השתדלתי מאוד לזכור איך כל אחד מהקבועים מעדיף את הקפה שלו (כי היו בקשות מיוחדות כמו ספל שונה, חזק, חלש, חלב בצד וכדו') ואת שמו הפרטי של כל אחד מהקבועים, לשאול לשלומם ולשים לב אם מישהו לא היה הרבה זמן, לשבת איתם (זה היה מותר) כאשר היה זמן לכך וזו בהחלט הסיבה שהם הגיעו למקום ולא למקום אחר.. ועל שירות זה הם גם השאירו טיפ וחזרו יום יומיים למחרת!
 
אני חייבת להוסיף עוד משהו

לי זה נשמע מאוד עצוב, שאנשים בודדים המבקשים למצוא אוזן קשבת צריכים לשלם על כך בטיפ נדיב... שאדם השואל אותם לשלומם רואה זאת בתור שירות ומצפה לקבל על כך תגמול כספי. עצוב, עצוב מאוד. כשאמרתי שאת לא מכבדת את מקצועך התכוונתי לעובדה שאמרת שאם מישהו לא השאיר לך טיפ, בפעם הבאה הוא יקבל יחס בהתאם. אם היחס נקבע על פי כמות הטיפ שאת מקבלת, משהו מאוד מאוד מסריח כאן.
 

ayala26

New member
זה בכלל לא מה שכתבתי

אבל את כבר החלטת כל כך הרבה דברים עלי בלי להכיר אותי.... אם היית מכירה אותי היית יודעת שאני אדם אכפתי וידידותי וזה האופי שלי ואני כמעט ולא מסוגלת להתנהג בגסות לאנשים ואפילו לאנשים שצעקו עלי ודיברו בחוסר נימוס עד שהם לא העלו לי את הסעיף וזה לא כל כך קל לעשות, המשכתי להתנהג בנימוס. אבל כשלא מכבדים אותי ובכוונה מזלזלים ומנסים להשפיל (ואולי את לא מכירה אבל יש כאלו...), אפילו אם אני "בסך הכל מלצרית" וזו העבודה שלי אני לא מכבדת בחזרה.
 

ayala26

New member
ודרך אגב,

רובם השאירו שקל אחד. כי אין להם הרבה כסף אבל זה לא היה על הכסף... בעקרון הרווחתי שם הרבה הרבה מתחת לשכר מינימום אבל היו לי את הסיבות שלי להמשיך בעבודה למרות זאת.
 

Leli

New member
גם לי היתה קבוצה כזו מהגהנום -{

הגעתי לעבוד לילה ואיך שהתלבשתי הבוס אמר לי ללכת לערוך ל17 איש שעושים יומולדת.יש לציין שממש התלהבתי(לא בציניות) כי איזו קבוצה טובה כזו של אוכל וקינוחים יכולה לסדר לי טוב מאוד את הערב. במשך שעה ערכתי להם כולל מים והכל וחיכיתי שהם יגיעו-מה ש,כמובן,ניטרל אותי מעבודה. הם הגיעו-חבורת אמריקאים דוסים שמנים וצעירים ואכן הזמינו המון-מרקים ושתייה ומנות עיקריות ואני בהתלהבות הלכתי להדפיס הכל(וזה אכן יצא סכום שגם 10% ממנו יכולים לסדר לי את הערב)אבל כשחזרתי ועוד עם איזה 5 מרקים על המגש חשכו עיניי-כל חבורת הדוסים היו עסוקים במלחמת אוכל סוחפת עם הרטבים,הלחמניות והמים ששמתי להם על השולחן-הכל היה מלוכלך וכל הכיסאות והקירות היו רטובים ומג'יפים.קראתי מהר למנהל המסעדה אבל למזלי הוא אמר לי לחייב אותם על הכל ולארוז להם שיקחו וילכו +20שח על כל כסא ואז הם(14 איש!!!) ביקשו לשלם בנפרד וזה היה כזה כאב ראש ולקח המון זמן,כולם שילמו באשראי ולא השאירו טיפ אבל בגלל שזה לקח לי שעתיים עבודה לא כולל כל הנקיון שהיה לי לעשות אח"כ הסברתי להם בצורה אגרסיבית למדי שזה לא כולל שרות ואי אפשר לומר שלא שרתתי אותם ושזו לא בעייתי שהם לא יודעים להתנהג אז הם השאירו לי...לפחות יצא לי מזה כסף אבל זה היה סיוט!
 

marysia

New member
יש לי חדשות בשבילך

מחירי המנות אינם כוללים את השירות כדי שלך יהיה את האפשרות להחליט כמה לשלם למלצר. בתנאי שהשחרות שלו יהיה טוב. לעומת שכל השאר שכן כלול במחיר. זה לא לקחה יותר זמן לרשום את הזמנה! לכן כאן השיקול שלך- כמה להשאיר חוץ מזה שכותבים עוף! ולא אוף!!!!!!!
 
לא ממש מדוייק

ככל הזכור לי, המדינה החליטה שלמעשה המחיר חייב להיות סופי וגמור. ולמעשה המחיר הוא תמיד תמיד *כולל שירות*. זה שממשיכים לכתוב על התפריטים לא כולל שירות זה לא חוקי. פשוט ככה. אגב, לא חסרים בתי עסק שהעלו את המחיר ב 12-13% (יענו השירות) אבל ממשיכים לכתוב לא כולל שירות. שיא החוצפה. ואגב, כשיש שירות טוב אני משאיר הרבה מעל. כשאין לי, אין לי. אני לא תמיד מסתובב עם מטבעות בכיס. משלם בדר"כ בכ. אשראי. וכאשר השירות היה לא טוב ... אני משאיר בדיוק כמה שצריך וזה במקרה הטוב.
 

ayala26

New member
אבטחה זה משהו אחר

כשבעל מסעדה שוכר את שירותיה של חברת אבטחה הוא משלם לחברת האבטחה והמאבטח לפי דעתי מקבל בכלל משכורת מחברת האבטחה ולא מהמסעדה... תארו לעצמכם שבעל מסעדה יוסיף לתשלום - תוספת שכר דירה או תוספת תשלום לחשמל. אין בכלל מה להשוות לטיפ למלצרית, כמובן על שירות טוב. אף פעם לא טענתי שצריך לתת טיפ בכל מקרה, אבל על שירות טוב ולעיתים מעל ומעבר, למה לא לתגמל?
 

get well

New member
נו נכון..אז..

השקל לאבטחה זה כדי לכסות את מה שבעל המקום משלם לחברה..זה לא באמת הולך לשומר!!!
 
אתם כנראה באמת לא יודעים כלום

החוק אומר שאסור להגיד שהמחירים כוללים שירות כלומר להוסיף עוד 12% אוטמטית לחשבון האחוזים האלה מוספים לא במסתוריות אלא בחשבון, זה נראה כמו עוד מנה רק שכתוב ליד שירות, זה מה שלא חוקי.החוק נעשה בדיוק בשביל שמעסיקים ישלמו משכורות לפי שעה ולא לפי אחוזים, החוק הוא סבבה במקרה הזה ואף על פי כן רוב בתי הקפה ,בעיק הכושלים, עדיין לוקחים 12% שירות שזה המשכורת של המלצריות. כמו אצלי בעבודה, ככ שיצא היום למשל אחרי שמונה שעות עבודה עשיתי בטיפים(לא שירות)88 ש"ח ובאחוזים שנקראים שירות בטח עשיתי פחות.
 

haimw32

New member
לידיעתך המחירים כן כוללים שירות....

כאשר אני הולך לבית קפה ומשלם מחיר של 10 ש"ח או 8 שח על קולה ,אז זה כולל שירות והמחיר של המשקה כולל ניקוי השולחן והמלצר כי אם זה לא היה כולל אז מחיר קולה היה 5 שח בבתי קפה טיפ זה לא חובה אני נוהג לתת טיפ רק למלצר שנתן שירות טוב
 

Hyperion85

New member
פוסטמונת, אני מסכים איתך לחלוטין!

אני במקרה עבדתי פעם במשרה של שוטף כלים במסעדה. ביינו העבודה היא הרבה יותר קשה מה של מלצר. צריך כל הזמן לנקות סירים ביחד, כלים אחרים, להכניס ולהוציא את הכלים מהמדיח [מדובר על פלאטות ענקיות]. הרבה מים, הרבה לחץ ורפש. המשכורת שלי הייתה עלובה לחלוטין. כל המלצרים שמרו את הטיפים בצנצנת והיו מתחלקים בערב. האם אני קבלתי שקל?! לא ולא. הריי אני עבדתי הרבה יותר קשה מהמצלרים. כי אין לי חצי דקה שאני לא מנקה או מקרצף משהו, ולמרות זאת אני לא קבלתי כלום. אתם חושבים שהעניין הוגן? לא ולא! מה קרה? למה שרק המלצרים יקבלו כסף יא ישראלים מפונקים. למה לגבי הרוסים שעושים את העבודה הקשה מאחורה? מה אתם מתיימרים להיות פעולים קשוחים? אני לא ראיתי אף נערה בגיל העשרים עובדת במה שאני עבדתי.
 

Reservoir Dog

New member
בלי לקחת דעה מסויימת ..

מה אתה מכליל פה ? מה ז"א "הרוסים שעושים את העבודה השחורה מאחורה",יש גם רוסים מלצרים וגם ישראלים שעושים עבודה שחורה.. עניין הטיפים לא מכוון כלפי רוסים או ערבים או כל מי שעושה עבודה שחורה.
 
למעלה