ליאת חלק ראשון

נופר30

New member
ליאת חלק ראשון

1. פשטידת קישואים ממש קלה להכנה 5-6 קישואים 2 בצלים מגררים בפומביה או מגימקס על החור הגדול מוסיפים כוס וחצי קמח 4 ביצים 1 כף אבקת מרק עוף שליש כוס שמן מלח פלפל משמנים את התבנית עם מרגרינה ומעט קמח ולתנור אפיה ב180 מעלות 45 דקות 2. פשטידת תירס וגבינה צהובה 100 גר´ חמאה רכה 2 כפות סוכר 2 חלמונים 1 ושלושת רבעי כוס קמח המצרכים למילוי: קופסת תירס מסוננת 200 גר´ גבינה צהובה מגוררת מיכל שמנת מתוקה 4 ביצים להכניס את הבצק למעבד מזון ולעבד עד לקבלת בצק אחיד. לרפד תבנית פאי 24, גם בדפנות, ולדקור את הבצק במזלג. אופן הכנת המילוי: לערבב את כל חומרי המילוי ולשפוך על הבצק, לאפות בחום בינוני כ-50 דקות. (אפשר להחליף את התירס בקילוגרם תרד טרי שבושל מעט) 3. פשטידת פסטה ותפוחי אדמה לתבנית בגודל של 40 על 30 ס"מ, מלבנית פסטה בצורת ספירלה מבושלת בכמות 300 גרם שני תפוחי אדמה בינוניים פרוסים לפרוסות חבילה אחת של גבינה צהובה פרוסה או גבינה צהובה מגוררת בכמות של 100 גרם שתיים עד שלוש עגבניות בינוניות פרוסות שתי ביצים שלוקות אחרי ששמנו נייר אפייה או נייר אלומיניום על התבנית (למנוע מהפשטידה להדבק לתבנית) משטחים את הפסטה המבושלת בתחתית התבנית עד לגובה של שני ס"מ. לא נורא אם נשאר פסטה בצד. על שכבת הפסטה מסדרים בשורות את פרוסות תפוח האדמה. על תפוח האדמה מסדרים בשורות את פרוסות העגבניה. שופכים בצורה שווה על כל התבנית, מעל העגבניות את הביצים השלוקות. מעל הכל מפזרים את הגבינה הצהובה המגוררת או מסדרים יפה את פרוסות הגבינה, שיכסה את כל העגבניות. מכניסים לתנור בחום בינוני עד גבוה למספר דקות, עד שהגבינה מתחילה לבעבע. להיזהר שהגבינה לא תשרף. עוטפים בנייר אלומיניום את התבנית ומכניסים שוב לתנור בחום בינוני למשך כחצי שעה עד שלושת רבעי שעה או עד שתפוחי האדמה רכים מספיק. אפשר לבדוק בעזרת מזלג. אם נשאר משהו מהפשטידה אחרי ההגשה, אפשר לשמור בקירור עד יומיים. אפשר לחמם שוב בתנור או במיקרוגל. טעים לאכילה גם קר. טוב בתור מנה עיקרית לצמחונים ובתור תוספת למנה בשרית. אפשר גם כמנה ראשונה או כמתאבן. 4. ירקות בגריל 3 בצלים 3 תפוחי אדמה 3 גזרים 1 כרישה + כרוב + כרובית 1 בטטה ברוקולי + דלורית סלרי ובכלל אם יש ירקות שאתם אוהבית ומיני עלים ירוקים נותני טעם מקלפים את הירקות, חותכים לפרוסות גדולות, מניחים בתבנית אפייה, זורים מלח, פלפל לפי הטעם, ומטפטפים על הכל שמן זית. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה. כעבור שעה בודקים אם כל הירקות רכים, מורידים את נייר הכסף, ממשיכם לשזף את הירקות עוד 15 דקות. 5. 2 פלפלים אדומים 2 פלפלים צהובים 3 גביעי גבינה צפתית פיראוס חתוכים לקוביות 1 ק"ג פטריות שמפיניון חצויות 1 ק"ג עגבניות שרי 4 שיני שום ועלי בזיליקום לתחמיץ - 1 כוס שמן זית 1 כוס מיץ לימון 6 כפות חומץ בלסמי 1 כף דבש מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם 2 גבעולי טימין מניחים את הפלפלים השלמים בתבנית, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאוד. הופכים מדי פעם עד שהקליפה מתחילה להשחים מכל הצדדים. מעבירים לשקית ניילון וסוגרים היטב. משהים 10 דקות בשקית, מוציאים, מקלפים ומרחיקים את הגרעינים והגבעול. חותכים לרצועות עבות.. מערבבים את כל חומרי התחמיץ בקופסה גדולה עם מכסה מוסיפים את קוביות הגבינה הצפתית והירקות ומערבבים. מכסים ומשהים במקרר למשך לילה לפחות. לפני ההגשה מעבירים לקערה שטוחה 6. חמוצים של אמירה 8 צנוניות קטנות חתוכות לרבעים(או גדולות לרצועות) 2 פלפלים אדומים -לרצועות 2 גזרים- לרצועות 1 פלפל חריף-לפרוסות 2 גבעולי סלרי- לרצועות 1 כפית מלח פלפל שחור גרוס 1/2 כוס מיץ לימון(סחוט טרי) לשים בקערה את כל הירקות, לפזר מעל את המלח,לערבב ולהניח בצד לחצי שעה, להוסיף את מיץ הלימון ופלפל,לערבב..וזהו.. בתאבון
 

הילית*

New member
ידעתי שיש למה לחכות...

וידעתי שתבואי לעזר וואו, איזה מתכונים טובים. מבטיחה לנסות כמה מהם בעצמי !
 

נופר30

New member
ליאת חלק שני

. פשטידת בצל 6 בצלים גדולים פרוסים לרצועות 100 גר´ חמאה 250 מ"ל שמנת מתוקה 4 ביצים 150 גר´ גבינה צהובה מגורדת (במקור היו רק 50 גר´) 4 כפות קמח 1 כף קורנפלור 1/4 כפית מיורן טרי או יבש אזוג מוסקט לפי הטעם מלח ופלפל לבן/שחור לפי הטעם שמן לשימון התבנית 1-2 כפות סולת לזרייה בתבנית מחממים את התנור ל180 מעלות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומאדים את הבצל עד שהוא נעשה רך ושקוף. מוסיפים את השמנת המתוקה וממשיכים לבשל כ2 דקות תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש ומניחים לבצל להתקרר מעט. מערבבים היטב בקערה קמח, ביצים, גבינה, קורנפלור ותבלינים ומוסיפים את תערובת הבצל והשמנת. משמנים את התבנית במעט שמן וזורים סולת. מעבירים את הבלילה לתבנית. אופים בתנור כ-50 דקות. 2. פשטידת תר על עלי פילו 500 גרם עלי פילו (20 עלים) מופשרים יממה 150 גרם חמאה מומסת 1/2 כוס שמן זית למלית: 1/4 כוס שמן זית 1 ק"ג עלי תרד טריים, שטופים היטב, מיובשים וקצוצים דק 6 בצלים ירוקים קצוצים דק 500 גרם גבינת פטה או בולגרית עיזים, מפוררת 250 גרם גבינת קשקבל מגוררת 4 ביצים מעט מלח (כי יש את המליחות של הגבינות) פלפל שחור גרוס טרי תבנית מלבנית בגודל 28*38 להכנת המלית: מחממים בסיר גדול את השמן ומוסיפים את עלי התרד הקצוצים והבצל הירוק. מאדים על אש בינונית עד שכל הנוזלים יתאדו ומניחים להצטנן היטב. מעבירים את התרד והבצל לקערה, מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים ומערבבים היטב. להכנת הפשטידה: מחממים תנור לחום גבוה (200 צ.). מערבבים את החמאה המומסת עם שמן הזית. ומשמנים את התבנית במעט שומן. שוטחים עלה פילו על התחתית ומשמנים בתערובת החמאה והשמן. משטחים מעליו עלה נוסף ומשמנים וכך הלאה עם מחצית מעלי הפילו. שולי העלים יגלשו מעבר לתבנית וזה בסדר. שוטחים את המלית בתבנית ומקפלים את קצות עלי הפילו על המלית. מכסים בעלה פילו ומשמנים וכך הלאה עם שאר העלים הנותרים. תוחבים את קצות העלים מן השכבה העליונה בין דופן התבנית לבין שכבת העלים שבתחתית. מסמנים על שכבת העלים העליונה חלוקה למנות בסכין חדה, יוצקים על הכל את תערובת החמאה והשמן ומברישים. אופים כשעה בחום בינוני עד שהבצק נהיה פריך וזהוב. מוציאים מהתנור, משהים כ-20 דקות, חותכים למנות ומגישים.
 
למעלה