"משהו הכי קל ופשוט" - ביקש הנכד הנחמד:

ויוי 25

Well-known member
הנכד בן ה-6 הגיע אליי בצהריים וביקש לעזור בבישול, אמר שהכי הוא אוהב את שוקי-העוף שאני לפעמים מכינה לו,וביקש, שנכין ביחד ושיהיה מתכון הכי קל ופשוט - והכי טעים .
בסדר אמרתי ,בדיוק היום הגיעו שוקי -עוף טריים מהקצבייה ,הוא מאוד שמח,
וניגשנו להכין ביחד ולהניח במגש גדול את המצרכים הדרושים והכי פשוטים כפי שביקש :
8 שוקי -עוף.
3 בצלים גדולים ,
4 בטטות בגודל בינוני ,
תבלין גריל -עוף ,
שמן -זית ,
כפית שום כתוש.
יש להכין מחבת גדולה לשוקי- העוף והירקות.

ולהכנה הפשוטה והקלה:
מקלפים את שלושת הבצלים הגדולים מקליפתם, שוטפים וחוצים ל-2 ו-למעבד-המזון עם הדיסקית לחיתוך לקוביות, (למי שמיץ הבצל לא מפריע -אפשר לחתוך ידנית.)
4 הבטטות - לאחר קילוף ושטיפה לחתוך לקוביות- גדולות.
שוקי -העוף למחבת לטיגון ראשוני ומהיר ב- 5 כפות שמן ,לטגן עד הזהבה יפה מ- 2 הצדדים ,
ולאחר מכן שוקי -העוף מוברשים היטב במעט שמן -זית ,כפית שום -כתוש , ותבלין "גריל-עוף" בכמות ממש נדיבה.
לאחר מכן, מניחים שכבת קוביות בצל במחבת ,מעליהם 8 שוקי -העוף ומסביבם את קוביות הבטטות ,
ומעל המחבת מניחים מכסה תואם שסוגר מעליהם,
מכוונים בכיריים את הלהבה הנמוכה ביותר ,שעליה יתבשלו הירקות והשוקיים כשעתיים,
והבצל יגיר הרבה נוזלים - כך שאין צורך להוסיף מים בכלל.
ו ז ה ו !!!
כעת רק נותר לנו להמתין בסבלנות בערך כשעה וחצי עד שעתיים עד שהכל יתרכך והעוף יהיה מוכן .

כול 20 דקות כדאי לבדוק ולהפוך לצד שני. להוסיף עוד "תבלין גריל- עוף" ולהבריש גם בצד השני,
יש לציין שאין צורך להוסיף מים ,מכיוון שהבצל מפריש המון -נוזלים ,והכול מתבשל בתוכם לאט,
על הלהבה הכי -קטנה.
מידי חצי שעה יש לגשת ולבדוק כי שוקי -העוף מונחים בתוך נוזלים ולהפוך לצד השני, ולהניח מעליהם מעט מהנוזלים שבמחבת.
אחת לחצי שעה מברישים על שוקי העוף עוד מתבלין גריל -עוף גם על צידם השני , ובשכבה אחידה שתכסה שוקי -העוף,וממשיכים בבישול עד שהשוקיים מתרככים.
בסיום הבישול הם הופכים לגוון -אדמדם ושזזף מעט - וזאת בזכות תבלין גריל- העוף הנפלא,
לבסוף, שוקי העוף יוגשו לשולחן בתוספת הבטטות .
(לאוהבי הפחמימות אפשר גם לבשל אורז בסיר נפרד.)
בנוסף לירקות המבושלים אפשר לשלב בצלחת ירקות טריים: חסה, סלט סלק -אדום מעורבב עם גזר מגורד, ורצועות שומר (אניס) מתובל בשמן זית ,מלח לימון ,ושן שום כתושה.
אגב, למי שלא רוצה בטטות בתבשיל שוקי -העוף,יכול להחליפם בתפוחי- אדמה חתוכים לרבעים.

בסיום הארוחה הנכד שאמר לי:
"העוף כל כך מריח טוב וטעים שהכי טוב לרשום על דף את כל מה שהכנו ביחד,
ככה גם אימא שלי תדע להכין את שוקי-העוף ואת התוספות הכול כך טעימות".
- לא , לא צריך לרשום אמרתי לו ,אל תדאג, נזמין גם את אימא שלך לארוחת-צהריים,
והוא חייך ומאוד שמח.

מומלץ גם לכם להכין כשהנכדים מגיעים, ההכנה פשוטה -וההנאה מובטחת.

ברכות לסופ"ש נעים ורגוע - לכולכם.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה