פיטורין

tommor

New member
פיטורין

אני מועסק שישה חודשים וארבע עשרה יום. אתמול ( 20 באוגוסט ) קרא לי המנכ"ל לשיחה והסביר שעקב המצב הכלכלי הוא נאלץ לסיים את חוזה העסקה ביננו והודיע לי כי בסוף החודש אני מסיים את העבודה. מהן זכויותי לגבי פיצויים, זמן הודעה מראש וכו´. בתודה מראש על העזרה
 
אתה לא זכאי לפיצויי פיטורים.

אתה זכאי להודעה מוקדמת, אבל למעשה קיבלת הודעה מוקדמת ארוכה מהמגיע לך (קיבלתי 11 ימי הודעה מוקדמת ומגיעים לך 8 ימים, אני חושב). אתה זכאי לכך שבסיום עבודתך ישולם לך פדיון של ימי החופשה שעוד מגיעים לך ולא ניצלת.
 

tommor

New member
האם מעל לוותק של שישה חודשים

לא מגיעים לי שני ימים על כל חודש? האם ימי ההודעה המוקדמת כוללים את השישי-שבת או רק ימי עבודה?
 
לא לכל אחד מהחודשים.

בששת חודשי העבודה הראשונים מגיע יום אחד לכל חודש. אחר כך, אם אני זוכר נכון מגיעים יומיים וחצי לכל חודש נוסף או חודשיים נוספים או משהו כזה, אבל זה מחושב רק על התקופה שלאחר ששת החודשים. לגבי הכללת המנוחה השבועית, אני לא זוכר בדיוק. נראה לי הגיוני שאם אתה עובד חודשי, שמקבל משכורת לפי חודש עבודה, אז ימי ההודעה המוקדמת כוללים גם את המנוחה השבועית, כי ממילא אתה מקבל שכר עליהם. אם אתה עובד יומי, שמקבל שכר רק על יום שבו אתה עובד, אז נראה לי הגיוני שימי הששי שבת לא ייכללו בזה.
 
באותו ענין - מתי למעביד ישנה הזכות

לפטר עובד ללא פיצויים : ידוע לי שהמחוקק נותן למעביד את הזכות הנ"ל כאשר העובד מועל וכדו´ שאלתי היא מהם המקרים האחרים. האם שיטוט בפורומים באתרי קניות סקס ובו´ נכללים בקטגוריה הזו? ואם בכלל הסיבות שמניתי בכלל נחשבות כעילה לפיטורין עם או בלי פיצויים.
 
ציטוטים מהחוק ...

אם אתה מסתקרן, למרות שאתה קטן, קבל בבקשה ציטוטים מחוק פיצויי פיטורים: "16. פיטורים ללא פיצויים מכוח הסכם קיבוצי לא יהיה עובד זכאי לפיצויים או יהיה זכאי לפיצויים חלקיים בלבד, הכל לפי הענין, אם פוטר בנסיבות, שעל פי הסכם קיבוצי החל על המעביד והעובד - ובאין הסכם כזה, על פי ההסכם הקיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של העובדים באותו ענף - מצדיקות פיטורים ללא-פיצויים או בפיצויים חלקיים בלבד. 17. פיטורים ללא פיצויים מכוח פסק דין (תיקון: תש"ם) בענף העבודה שאין בו הסכם קיבוצי, רשאי בית הדין האזורי לעבודה לקבוע שפיטוריו של עובד היו בנסיבות המצדיקות פיטורים ללא-פיצויים או בפיצויים חלקיים שיקבע; בדונו בענין זה יונחה בית הדין האזורי לעבודה על פי הכללים שבהסכם הקיבוצי החל על המספר הגדול ביותר של עובדים.". ההסכמים הקיבוציים בדרך כלל לא מפרטים מקרים ספציפיים של עבירות משמעת אלא הגדרות כלליות יותר, ולכן הכל בעצם תלוי בפרשנות שניתנת לזה בבית הדין לעבודה. בית הדין לעבודה קבע שהפעלת העונש החמור ביותר של פיצויים ללא פיטורים וללא הודעה מוקדמת - תהיה רק במקרים של הפרות משמעת חמורות ביותר. לגבי שיטוט באינטרנט בזמן העבודה, יש מקרים שזה בכלל לא עבירת משמעת ויש מקרים שכן. גם במקרים שכן - יש מקרים שזה לא יכול להיחשב להפרת משמעת חמורה ויש מקרים שכן.
 
למעלה