ולאילו שלא אוכלים גבינה-שכבות פירגה
עוגת שלוש השכבות פירגה מתוך מחברת של אמא שלי - עוגה נפלאה --של פעם.לא טורט ----יוצא סוג של בצק פריך. מכינים יום לפני ההגשה. שומרים במקרר. תבנית עגולה קפיצית מספר 24 -משומנת. בצק : 4\3 חבילה מרגרינה מזולה רכה 4\1 כוס חלב 3 חלמונים כוס סוכר קמח תופח קטן = 2\1 2 כוסות ללוש היטב לבצק רך ונעים. להוסיף קמח וללוש עד שהבצק לא נדבק לידיים –והוא רך ונעים למגע. לחלק ל-3 חלקים שווים חלק אחד להכניס לפריזר ---והוא ישמש כפירורים. מילוי: 3 חלבונים מוקצפים עם 2\1 כוס סוכר---כשהקצף יציב... מוסיפים בערבול איטי גם: 2 כפות קקאו כפית רום כפית נס קפה שטוחה באבקה (לא גרגרים) את השכבה הראשונה של הבצק--- אין בעיה לשטח ולהדק בתחתית התבנית. את השכבה השניה מרדדים—ואם היא נקרעת,מסדרים אותה בפיסות מעל למלית). הסידור בתבנית: בצק , 2\1 מכמות המילוי, בצק, יתר המילוי שכבה עליונה----הבצק כפירורים,או כטלאים -איך שרוצים...... את פני הבצק העליון מחוררים לפני האפיה במזלג עד לקרקעית התבנית. אופים בחום 175 מעלות - 40 דקות . פני העוגה שחומים. כשהעוגה חמה מיד עם הוצאתה מהתנור יוצקים בכף כוס חלב קר באופן שווה על פני כל העוגה. מצננים היטב במקרר. אחרי הצינון----בוזקים ביד נדיבה אבקת סוכר. שומרים את העוגה תמיד במקרר. כדאי להוציא שעה לפני הפריסה., לטמפרטורת החדר. אפשר לחמם ממש כמה שניות במיקרו את העוגה לפני ההגשה. מצויין. אפשר להכין ציפוי, ולצפות את העוגה מיד אחרי שיוצקים את החלב. 5 עוגיות\פתי-בר\בישקוטים\ופלים וכו'....... 4 כפות אגוזים חצויים, כף סוכר חום או 2 שורות של שוקולד מריר – כמו בתמונה. מעבירים במג'ימיקס ב-2-3 פולסים . מרקם גס. תהנו.