הקפה המשובח המדבר בעד עצמו :

ויוי 25

Well-known member
קפה שחור מקצועי וטעים "למבינים":
עשרות פעמים אם לא מאות ,,הזדמן לי במהלך השנים לשתות קפה -שחור בארץ ובעולם,
קפה שחור ומהביל שהוכן בידי כול מיני מקצוענים בתחום, אבל ,,, רק פעמים בודדות למעשה ,
היה טעמו של הקפה באמת טעים ובכדי להשאיר תחושת טעם של עוד.
והנה, באחד הפעמים הוזמן למפגש חברתי מישהו הידוע כמומחה בתחום הכנת הקפה הטוב, שאותו היה מכין עד לשלב רתיחה - ואז ריח הקפה היה נישא באוויר וממלא את החדר להנאת כול אוהבי הקפה.
והנה באחד הפעמים הזדמן לי לפגוש את אותו מקצוען מכין הקפה הידוע כאורח בבתינו, אשר הגיע כבן הזוג של אחת המוזמנות, ובסוף הערב כשכולם ישבו ושוחחו זה עם זה, הוא קם וביקש להתנדב להכין קפה לכולם.

הוא נכנס למטבח ראה את מגש ספלי -קפה הריקים שהוכנו מראש, ולידם כמובן הונחה שקית הקפה,
מבלי לחשוב פעמיים ,הוא מילא כפית גדושה קפה לתוך כל ספל, ומזג מים רותחים הוסיף כפית סוכר בחש קלות - ואז שאלתי אותו ,האם אין צורך להרתיח את הקפה ,והוא השיב: "לא אין צורך - זה בסדר".
שוב בחש בכפית והגיש לכולם את הקפה.
כולם בשולחן התלהבו מהקפה הטעים שהוא הכין וכמובן שכולם שיבחו אותו -כפי שראוי לשבח מכין קפה מקצועי.
אבל , רק אני לבדי הייתי במטבח כשנוכחתי באופן ההכנה הלא מקצועי והמהיר של הקפה,
אשר אותו כול ילד מן השורה יודע להכין מבלי כול הכשרה מקצועית,,
אבל,,, כשמישהו עם מוניטין מגיע לזירה, זה כבר לא חשוב איך יכין - ומה יעשה , (אם הרתחה - או ללא ) הרי תמיד יידעו מקורביו והסובבים אותו- לתת לו את מלוא המחמאות, וזאת מכיוון שבראשם תמיד מהדהד אותו האיש הידוע והמקצוען שיודע להגיש להם את הקפה הכי המקצועי והטעים שיש.

וברגע של תובנה , הרי הכול בסך- הכול הוא עניין פסיכולוגי של אותם לוגמי -הקפה אשר הוגש להם מידיו של האיש המוכר בתחומו בהכנת קפה טוב.
אך בעצם ,,כל זה שייך רק לטעם והריח הטוב של הקפה הטרי עצמו שנטחן מפולי -הקפה שקניתי באותו היום, כך שלמעשה ,, הרי הקפה -הטרי והמשובח הזה - הוא עצמו היה זה שעשה את העבודה,
אך עובדה זאת נשכחה ע"י כולם והודחקה לפינה - בה כיכב אותו "מקצוען ידוע".
המסקנה: מוצר הגלם הוא החשוב בכל האירוע, וזאת באופן וודאי - ובוודאי לא פחות מהמקצוען המופלא
שכולם מפרגנים לו .
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה