כולם מכירים את השיר : "אוכל קדימה אוכל" ,,,,,,,,,,

ויוי 25

Well-known member
הפעם המלצה חמה לחולי -הסוכרת ולכול "שומרי -המשקל" הנצחיים: וגם לכול אלה המחפשים בקביעות את סוג הלחם הגואל , דל -הפחמימה אך מתאכזבים לגלות שוב ושוב שלאחר אכילתו גם אז הסוכר קופץ,,

לשם שינוי ,הפעם תגלית חדשה הפועלת כמו קסם ומעלימה מאיתנו את תחושת הרעב לכמה שעות רצופות.
מדובר על מאפים קטנים דמויי לחמניות מעט שטוחות אשר מפחיתות לגמרי את התיאבון ואת הצורך לזלילה הגדולה המתעוררת בין הארוחות.
לאחרונה גיליתי כי במקרה הפרטי שלי, גם באמצעות אכילת לחמניה יחידה כזו , תחושת השובע מושלמת.

מדובר על מתכון "דייאטה-קטוגנית" ללחמניה שמפחיתה מאוד את תחושת הרעב - וכמובן גם את קפיצות הסוכר :
התערובת הקסומה מניבה כ- 12 לחמניות (במידה וכול יחידה היא מ- 2 כפות מהבצק.)
המכילה רק 1.6 גרם פחמימות ו -5 גרם חלבון לכל לחמניה.
אכילת לחמנייה כזו בולמת את הצורך להמשיך לזלול: המתכון מאוד קל להכנה, והאפייה מהירה כ- עשר דקות אפייה.
למי שרוצה להכין את לחמניות הקסם ,ראשית, יש להכין מראש :
תבנית בינונית עם ניר- אפייה .
2 קערות קטנות לערבוב.
2 כפות -חמאה (חשוב להוציא מראש המקרר - שתתרכך לטמפרטורת החדר.)

ההכנה:
1. מערבבים בקערה ראשונה:
כוס וחצי שקדים טחונים דק, 2 כפיות אבקת- אפייה, 1/4 כפית מלח , ו- 3 כפות גבינת-צהובה מגורדת.

2. בקערה השנייה :
לערבב שתי -כפות חמאה רכה , 2 ביצים , 5 כפות שמנת - חמוצה , (רצוי שמנת דלת- פחמימה עם 27% שומן.)
את התערובת המעורבבת היטב יוצקים לקערה הראשונה של תערובת השקדים, ולערבב ביחד ,
ולהכניס ל- 10 דקות לפריזר.

בשלב זה , מחממים את תנור -האפייה 200 מעלות חום.
לאחר מכן, מוציאים הבצק שהסמיך מעט בפריזר ויוצרים ממנו 10 -12 לחמניות, (2 כפות מהתערובת לכול לחמניה,) ולהניח בתבנית עם ניר-האפייה. (אפשר לפזר מעט שומשום מעל כול יחידה.)
מכיניסים את תבנית הלחמניות לתנור האפייה ובודקים לאחר 6 -7 דקות אם הם יתמצקו ולהפוך לצד שני לעוד 4-5 דקות, ולכבות את התנור. הלחמניות מעט שטוחות ויוצאות בגוון זהוב -בהיר.
(אפשר להשאירם לעוד 3 דקות בתנור הכבוי לעוד הזהבה קלה, ולאחר מכן להוציאם לצינון.)

המלצות:
1) לאפייה אפשר להשתמש בתבנית שקעים של 12 מאפינס (בתבנית מסיליקון יהיה מאוד קל לשלוף -
לאחר הצינון.
2) כמות יומית: לאיזון הסוכרת יש לצרוך סך הכול 2 לחמניות ליום, ולא מעבר לכך.
המלצה: לאחר סיום האפיה והצינון : אפשר למרוח אבוקדו על יחידה אחת, (או גבינה שמנת דלת פחמימות -30% שומן) ולהניח מעל רצועת גמבה,רצועות מלפפון וטיפונת מלח.
ואת היחידה הנוספת כדאי לאכול לאחר מכן בתוספת קערת סלט -ירקות גדול, וסלט - ביצים (אפשר להוסיף גם טונה) לתבל בשמן זית- שן שום כתושה,או פרוסת בצל קצוצה דק ,כפית פטרוזיליה קצוצה
- או כף שמיר קצוץ. (הפטרוזיליה מעולה כמנטלת את ריחות בצל -והשום.)
אכילת 2 יחידות כאלה עם התוספות שלצידן , אמורה לסגור את ארוחת - הבוקר הנ"ל בתחושת שובע -עד לארוחת הצהריים.
וכמובן שיש גם להקפיד על צריכת שתיית - נוזלים בכמות מספקת בין הארוחות.

3 ) פיתרון למי שרגישים לריח -ביצים, מומלץ לפזר על כול ביצה קורט כורכום, וטיפונת תבלין אורגנו -יבש ומיד לערבב היטב את הביצים המתובלות בקערה ביחד עם החמאה והשמנת .

4) טיפ. לממהרים, ליצירת הלחמניות במהירות:
אפשר לטחון ערב מראש את השקדים בבלנדר למרקם דק כמו קמח, (או לחלופין לקנות קמח-שקדים -יש להשיג בבית -הטבע.)
ליצירת הלחמניות במהירות,אפשר להשתמש במסננת- רשת קטנה אשר מכילה 2 כפות תערובת :
מעבירים לתוכה בכף כמות של 2 כפות מהתערובת, מהדקים בכף ומיד הופכים בצמוד לניר -האפיה שבתבנית מקבלים צורת לחמניה עגולה,וממשיכים בדרך זו ליצור 10 -12 לחמניות ,עד לסיום כול התערובת.

לסיכום:
למרות שההסבר נראה ארוך בהיותו מלא בפרטים , למעשה ההכנה מתבצעת צ'יק צ'אק:
כחצי דקה מערבבים היטב את המצרכים שהונחו בקערה הראשונה ,
מאחדים את המצרכים מ- הקערה השניה- לקערת השקדים,ומכניסים לפריזר ל- 10 דקות - להתייצבות התערובת.
בזמן הזה מחממים את תנור -האפייה ל- 200 מעלות חום.
לאחר 10 דקות מוציאים מהפריזר את התערובת הצוננת ,ויוצרים צורת לחמניות עגולות,(2 כפות תערובת ליצירת כל יחידה) ומניחים אותם בתבנית עם ניר -אפיה .

אופים בתנור 10 דקות (טמפרטורת האפייה 200 מעלות חשוב חימום התנור מראש 10 דקות , )
לאפות עד הזהבה קלה מ-2 הצדדים. ( להשגיח ולבדוק מדי פעם כדי שלא ישרפו.)
וזהו!
כעת כול הקסם הזה מוכן לכבודכם ויועיל לבריאותכם - במניעת בולמוסי -אכילה וקפיצות-הסוכר.
אצלי זה ממש עובד : כאשר כבר אין יותר תחושות רעב בין הארוחות .
מתכון מהיר קל וטעים: תכינו - ותהנו .
רק בריאות!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה