כיצד חותכים גזר לגפרורים

מיצי35

New member
כיצד חותכים גזר לגפרורים

בחג הייתי צריכה להכין סלטים וקניתי את השקיות המוכנות והיקרות. איך אפשר לחסוך כסף ולהשתמש עם גזרים ולקבל צורה כזאת כמו בשקיות (גפרורים).אין לי סכין כזאת במעבד המזון.אשמח להמלצה על מכשיר כזה שחותך לגפרורים.
תודה
 

milch

New member
מנדולינה יעודית לגפרורים/ז'וליאן

השקעה חד פעמית שאני מאד נהנה ממנה להכנת סלט סיני של אהרוני.
אפשרות אחרת, חיתוך הגזר לפרוסות אלכסוניות כעובי הגפרור וחיתוך נוסף לגפרורים. המון עבודה ובכל מיקרה מומלץ סכין טוב במיוחד.
 

אודרי11

New member
קולפן שמקלף עבה..

יש לי קולפן מצויין ממתכת שמקלף עבה, אני ממשיכה ל"גלף" פרוסות מהגזר/מלפפון/צנון/לפת..וכל ירק קשה..מניחה את הפרוסות אחת על השניה וחותכת לאורך לגפרורים..צ'יק צ'ק.
 

milch

New member
למזלי לי יש כבר מנדולינה

לא צריך שום חיתוך ראשוני.
השיטה שלך טובה כמובן.
 

אודרי11

New member


כשעוברים לבשל ביום יום לשני אנשים, הכל הולך בצ'יק ולא צריך שום ציוד מיוחד....
 

raya

Well-known member
מה שאת צריכה זה קולפן ג'וליאן.. בקישור לרדת למטה, יש כמה דגמים.
בתמונה - הג'וליאן שאני קניתי בזמנו.

רעיה
 

אודרי11

New member
הג'וליין יהיה לה דק מידי..

הוא לא יעשה לה גפרורים עם דפנות..למרות שהוא מעולה לשימושים אחרים...אני מגררת בו גזר לסלטים בדרך כלל.
 

מיצי35

New member
תודה על תגובותיכם המהירות

האם תוכלו להמליץ לי על מנדולינה שעושה את העבודה?
 

raya

Well-known member
ממש לא דק... אני משתמשת בקולפן שלי כבר כמה שנים, והגזר יוצא גפרורים בדיוק כמו שאני רוצה.
 

akavishon

New member
כמו ש milch ענה

לא חייבים מנדולינה, אבל כן חייבים סכין טובה.
אני פורס רצועה דקה מאוד מהגזר רק כדי שהוא יוכל לעמוד בצורה יציבה.
מעמיד אותה על החלק הפרוס ואז חותך רצועות ארוכות.
אחרי זה לוקחים כל רצועה, ופורסים לגפרורים.
את יכולה לראות בתמונה את העיקרון, למרות ששם זה פרוס עבה מידי לגפרורים.
 
למעלה