קצפת ללא פודינג

נדין6

New member
קצפת ללא פודינג

שלום
ניסית להכין קצפת אך ללא אינסטנט פודינג אז הקצפתי שמנת מתוקה והוספתי לה סוכר
מבחינת הטעם התקבל בדיוק הטעם שרציתי אך הקצפת התקבלה במרקם נוזלי מדוע?
מה לעשות?
 

nois24

New member
אין סיבה שלא יצליח...

אולי לא הקצפת מספיק זמן? או שהמיקסר לא חזק מספיק...?
 
או שהקציפה יותר מידי...

להקצפה טובה צריך:
- שמנת לקצפת 35% שומן ומעלה (שימי לב שיש גם שמנת לבישול, 10ו- 15% שלא מתאימה להקצפה).
- השמנת צריכה להיות קרה מאוד. מומלץ אפילו לשים אותה 5 דק' במקפיא לפני ההקצפה.
- המקצפים כנ"ל - קרים מאוד. אני שמה אותם בהקפאה כשעה לפני.
- ברגע שהשמנת הופכת להיות קצפת "קשה" , להפסיק את פעולת ההקצפה.

בהצלחה
 

nois24

New member
את לגמרי צודקת

למרות שאף פעם לא שמתי את המקצפים בקירור... זה נשמע לי טיפ מוצלח! אנסה... תודה :)
 

שירהק1

New member
נדיר שאני מקציפה עם אינסטנט....

רק אם אני רוצה את הטעם הנוסף הזה של הוניל.
קצפת אמורה להיות יציבה - אולי לא הקצפת מספיק או שהיא לא טובה
 
למעלה